Världens mest idérika berg

Koncept och marknadsföring för den nya stadsdelen Nobelberget i Sickla.

Ur konceptet för Nobelberget:

På Nobelberget är inget skrivet i sten. Vi har byggt vårt berg av bra idéer redan från början. Och varje ny idé formar oss över tid.

Det är hållbara idéer om hur vi kan leva vårt liv utan att snylta på naturens resurser. Som att odla vertikalt på fasaderna, anordna hållbar marknad, erbjuda bil- och cykelpool, laddplats för elcykel, samt utlåning av lådcyklar eller bygga återbruksrum där någons skräp blir någon annans fynd.

Det är framåtblickande idéer om hur människor vill bo, idag och imorgon. En bostad på Nobelberget kan vara som man förväntar sig. Din, bara din. Men den kan också sudda ut gränserna mellan ditt och mitt och istället skapa ett vårt. Bo med dina vänner, bo granne med dem eller träffa nya vänner i det gemensamma köket, gymmet och odlingslotten. Bestämmer ni att ni vill resa jorden runt på måndag ska inte ert boende stå i vägen.

Vi utvecklar täta och urbana kvarter med stor flexibilitet. Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken bevaras och blir en mötesplats för medskapande där oväntade samarbeten uppstår och nya tankar väcks. Formalinfabriken ska vara i ständig förändring med rum för nya innovationer att prova sina vingar. I husens entrévåningar skapar vi nya mötesplatser för olika aktiviteter, där alla som bor på Nobelberget känner sig hemma. På våra gator och torg tar idérikedomen uttryck som föränderliga konstinstallationer, ambulerande kulturupplevelser och iögonfallande evenemang.

Vi är inget Himalaya. Inget Kebnekaise. Handen på hjärtat toppar vi inte ens Hammarbybacken. Men vi har ändå bestämt oss för att Nobelberget i Sickla ska överträffa alla andra i nytänkande, ansvarstagande och innovation. Vi ska bli världens mest idérika berg. Och varje bra idé ska förflytta oss ett steg närmare framtiden.

Nobelberget i Sickla – en bra idé kan förflytta berg.

Kund

Atrium Ljungberg

Uppdragsgivare

Försteg

Folder (PDF)

Nobelberg - Folder